tirsdag den 16. marts 2010

Gode kampe i weekenden

Denne weekend stod på to kampe mod henholdsvis Birkerød og Skovlunde. Lørdag gjaldt det en tur til Birkerød, som også er modstander i den kommende græsturnering.
Kampen blev spillet på en meget lille bane, hvilket stillede ekstra krav til holdets evne til at flytte bolden rundt på banen. Fokus i kampen skulle ligge på at holdet skulle gribe kampen tålmodigt an. Specielt skulle holdet forsøge at holde fast i bolden i størstedelen af kampen.

Første halvleg udviklede sig også med Værløse i boldbesidelse i store dele af halvlegen. Det resulterede dog ikke nogle mål og heller ikke de store chancer. Tilgengæld lykkedes det holdet at bringe et andet element ind i kampen, som der også har været lagt stor vægt på i opstarten. Holdet fik flere gange i første halvleg med få berøringer spillet sige igennem på midten for herefter at få spillet bolden i dybden og udover kanterne.

Anden halvleg startede ligesom første halvleg. Tilgengæld lykkedes det Agner at heade bolden i mål i en blød bue over målmanden efter et hjørnespark. Herefter ændrede kampen karakter og blev mere jævn, dog stadig med Værløse i føresæddet. Der sneg sig dog flere fejl ind i spillet som medførte, at Birkerød på et tidspunkt opsnappede en dårlig aflevering frem i banen, som efterfølgende endte i et frispark uden for feltet. Dette blev sparket i mål under Værløses mur. Det lykkedes dog kort efter Vest at øge stillingen til 2-1 på flot afslutning efter returbold. Kampen kunne være endt uafgjort, hvilket ville have været stik imod spil og chancer.

Søndag gik turen til Skovlunde fra række 1. Denne kamp var forventeligt en noget større opgave. Skovlunde lagde ud i meget højt tempo og lagde et meget højt pres, som skabte en del usikkerhed i starten. Holdet fandt dog hurtigt melodien og begyndte efter ca. ti minutter af første halvleg, at spille sig ud af det høje pres. Her var holdet rigtig god til at spille forbi det høje pres og finde de centrale midtbanespillere. Det lykkedes holdet at spille sig frem til en del friløbere, som dog ikke rigtigt blev afsluttet ordentligt. I den anden ende formåede holdet også at holde Skovlunde fra chancer. Skovlunde fik dog scoret på et hjørnespark, der blev rettet af af Martin.

Anden halvleg viste forsat godt spil fra holdet, der dog et stykke inde i halvlegen måtte konstatere, at Skovlunde blev mere farlige. Skovlunde fik herefter scoret efter en fejl i forsvaret på en dødbold til 2-0 og efterfølgende til 3-0 efter et gennembrud på venstrekanten som blev sparket i mål i det lille felt. Dette lignede en afgørelse på kampen, men igen ændrede kampen karrakter og på to sene scoringer i halvlegen af Daniel og Frederik A blev der skabt spænding i kampen. Kampen endte dog 3-2.
Konklussionen fra weekenden er dog, at holdet leverede to gode indsatser. Indstillingen og indgangen til kampene var god og holdet fik vist, at det har flyttet sig fra nogle af de tidligere kampe i opstarten. Der er dog også stadig ting, som holdet kan forbedre, hvor specielt afslutninger og evnen til at skifte tembo i angrebsfasen sprang i øjnene i denne weekend, men alt i alt har det være en god kampweekend.